Pogoji poslovanja

Splošni pogoji in navodila za nakup

1. SPLOŠNO

Na spletnih straneh predstavljamo splošne informacije in splošne pogoje podjetja Aries-IT d.o.o. Pogoji veljajo za vse kupce, partnerje in ostale poslovne stranke, razen če to v medsebojni pogodbi ni drugače določeno. Prosimo vas, da natančno preberete to obvestilo, ki se nanaša na vsakogar, ki obišče to spletno stran. Z uporabo spletne strani www.aries-it.com uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in se z njimi strinja. Vsak poslovni partner ali kupec na zahtevo lahko prejme kopijo “SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA” v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na spletni strani.

2. PONUDBA

Ponujamo izdelke, ki so lahko ukinjeni modeli, modeli z manjšimi praskami ali rabljeni. Ponudba je takšna kot je predstavljena na internetnih straneh. Naša ponudba je neobvezujoča. Manjša odstopanja in tehnični popravki pri ponudbi so možni. Podrobnejši tehnični podatki in fizični izgled artiklov je možen preko e-pošte, ali telefona. Katalog izdelkov se zvišuje z novo ponudbo in znižuje s prodanimi artikli. Ponudba velja do razprodaje zalog. Cene v ponudbi veljajo za gotovinsko plačilo.

3. NAKUP

Slike, specifikacije in cene na naši internetni strani so simbolične in informativne. Nakup oz. naročilo prodajnih artiklov se lahko vrši osebno v trgovini, preko telefona ali e-pošte. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Kupec, ki vrši nakup na daljavo preko telefona ali e-pošte je seznanjen z izgledom in stanjen naročenega blaga. Za naročilo se šteje rezervacija preko telefona ali e-pošte, za nakup pa po plačilu predračuna.

4. NAROČILO V SPLETNI TRGOVINI

Kupec lahko naroči izdelke na spletni strani (www.shop.aries-it.com) pod naslednjimi navodili:

1. izdelke na spletni strani najprej dodamo v košarico s klikom na gumb “Kupi”,
2. s klikom na “Moja košarica” je omogočen pregled vseh izdelkov, ki jih nameravate naročiti
3. s klikom na gumb “Na blagajno” (na vrhu strani) ali na gumb “zaključi naročilo” (v košarici) pristopite k nakupu

Primer nakupa kot gost:
1. korak nakupa: označite če želite izdelek kupiti kot oz. se želite registrirati (registracija ni pogoj za nakup)
2. korak nakupa: vpišite podatke za račun
3. korak nakupa: vpišite podatke za dostavo
4. korak nakupa: izberite način dostave
5. korak nakupa: izberite način plačila
6. korak nakupa: pregled naročila in potrditev naročila z obveznostjo plačila in soglašanjem S splošnimi pogoji poslovanja.

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila. Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
– vidi in pregleda, katere izdelke je dodal v košarico
– vidi in pregleda način dostave
– vidi in pregleda način plačila
– vidi pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine tega izdelka
– vidi in pregleda skupno ceno za vse izdelke z DDV-jem in dostavo
– odda komentar v zvezi z naročilom
– se lahko vrne v košarico, kjer lahko odstrani izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ali spremeni količino

Opravljeno naročilo po potrjenem naročilu boste dobili še potrditev na vašo e-pošto. V kolikor ste označili osebni prevzem pridete lahko izdelek iskat, v nasprotnem primeru vam ga pošljemo po pošti, ko je le-ta plačan.

5. PLAČILO

Vse cene v ponudbi so z vključenim 22% DDV in so izražene v EUR. Količina nakupa ni omejena. Način plačila je lahko 100% brezobrestni avans, s kreditno ali bančno kartico ali kreditom. Do celotnega plačila so prodajni artikli v lasti podjetja Aries-IT d.o.o.


6. NAČIN DOBAVE

Artikle, ki so na zalogi je možno prevzeti v enem dnevu oz. po dogovoru. Kar ni na zalogi oz. v kolikem času je dobavljivo je navedeno pri posameznem artiklu. Stroški poštnine so različni glede na samo specifikacijo in težo artikla in so navedeni pri nakupu. Če jih pošljemo po dostavni službi je prevzem možen v roku 48h po celi Sloveniji. Stroške dostave nosi kupec po ceniku dostavne službe, če vrednost blaga ne doseže 500 eur. V primeru ko vrednost blaga preseže 500€ stroške dostave nosi podjetje Aries-IT d.o.o. Vrednost pošiljke je navedena dostavni službi. Tako v primeru poškodovanja pošiljke med prevozom podjetje Aries-IT d.o.o. ne odgovarja za nastalo škodo.

7. GARANCIJA

Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,…), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,…) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,…). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi Aries-IT d.o.o. preko dostavne službe TNT, GLS in Vrat do Vrat. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. se kupcu v roku 30 dni vrne kupnina. V primeru nepooblaščenih posegov v napravo izven izvirne specifikacije garancija ne velja.

Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno dokazilo o nakupu (račun).

Blago, ki je na popravilu se mora prevzeti v roku enega tedna po obvestilu o popravilu. Po enem tednu se zaračunava ležarnina po ceni 50 ¢ / dan (z besedo: petdeset centov na dan).

8. ODSTOP OD POGODBE

Potrošniku pripada pravica, da v ŠTIRINAJSTIH (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom je neposreden strošek vračila blaga. Blago mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v TRIDESETIH (30) dneh po sporočilu o odstopu, v prvotni (nepoškodovani) embalaži in neuporabljen. Potrošniku, ki je odstopil od pogodbe, podjetje vrne opravljena plačila v gotovini ali preko nakazila na tekoči račun, v roku 30 dni.

9. REZERVACIJE

Vse artikle je možno tudi predhodno rezervirat. Rezervacija se vrši preko e-pošte, telefona ali pisno. Rezervirane artikle je potrebno prevzeti v roku 24h. Po preteku rezervacije je artikel spet na voljo drugim kupcem in rezervacija je prekinjena.

10. PRITOŽBE

Če je kupec pri nakupu naletel na težavo, lahko na tej povezavi poskusi z zunajsodno poravnavo. Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca za izvensodno reševanje potrošniških sporov.

11. POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV (OP) IN ZASEBNOSTI

Spoštujemo vašo zasebnost in varujemo vaše osebne podatke.

12. OSTALO

Modeli, ki so ponujeni z OPERACIJSKIM SISTEMOM so TUJI (glede na državo iz katere prihajajo) in NIKOLI SLOVENSKI. Operacijski sistem se zato posebej ne zaračunava in je prednaložen s strani prioizvajalca. CDji in gonilniki niso povsod zraven, zato se je potrebno pred nakupom posvetovat s prodajalcem o le teh.

Jezik operacijskega sistema je lahko: it-Italijanski, fr-Francoski, de-Nemški, es-Španski, pt-Portugalski, uk-Angleški, se-Švedski, nl-Nizozemski.

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na sedežu podjetja Aries-IT d.o.o, Kolodvorska cesta 6, 2270 Ormož. Vse pogodbe med kupcem in prodajalcem so sklenjene samo v slovenskem jeziku. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja . Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo.